課題4・5チームが、『食の多様性と持続性』をテーマとした授業をしました。

課題4・5のチームが、OUICPプログラムで、5/27-6/17日の期間8回に渡り『食の多様性と持続性(Diversity And Sustainability in Food System)』について授業を実施しました。

Date/Time(JP time)SpeakerLecture title
1. May 27 15:00-16:30Y.SUMIMURAFood and technology
2. May 31 15:00-16:30K.HONDASmall lives contribute to food diversity: Microorganisums and enzymes-
3. June 2 16:00-17:30T.OTSUKIFood safety regulations and supply chain
4&5 June 6 15:00-18:00Y.SUGAHARA & N.SHIRAISHICash Crop Production in Rural Indonesia –
History and Challenge- (Y. Sugahara)
Agricultural Policy Transition in the 2010s
Implications for Food Security and Food
Diversity (N. Shiraishi)
6. June 9 15:00-16:30Y. KIMURAPlanetary health and food choices- Rethinking what and how we eat as a planetary process-
7. June 13 15:00-16:30S.PUTRIAnalysis of food components to solve problems of food loss
8. June 17 15:00-16:30Students’ Presentation – How to Reduce Food loss –
” Food loss of A at the stage of B in C “をコンセプトに講義・議論しました。
「小さな命が食の多様性に貢献する~微生物と酵素~」(生物工学国際交流センター・本田教授)
「プラネタリーヘルスと食の選択~何をどのように食べるかをプラネタリープロセスとして再考する~」(人間科学研究科・木村講師)